ARAS TARIM VE GIDA

tanitim resim ARAS TARIM VE GIDA
HAKKIMIZDA

1) Buğday
Ülkemizde en fazla yetiştirilen tarım ürünlerinin başında buğday gelmektedir. Buğday tarım sektöründe önemli bir yere sahiptir. Yetiştirilmesi kolay olduğundan dolayı Buğday ülkemizin pek çok bölgesinde yetiştirilmektedir. Sıcaklık ve kuru ortamlarda buğday daha hızlı yetişir. Özellikle ülkemizde yaz yağışları ile birlikte buğday sürekli olarak yetişir. Akdeniz bölgesi ve Güney Doğu bölgesinde buğday yetiştiriciliği oldukça fazladır.

2) Arpa
En çok üretilen tahıl ürünlerinin başında yer alan arpa yetiştiriciliği neredeyse buğday yetiştiriciliği ile aynıdır. Bundan dolayı daha kısa zamanda yetişen arpa Türkiye'de önemli bir ihracat payı oluşturmuştur. Arpa daha fazla İç Anadolu bölgesinde yetişmektedir. Boyları ise 35 santimetre ila 100 santimetre arasında değişkenlik göstermektedir. Türkiye Arpa üretiminde dünyada önemli bir konumda yer almaktadır.

3) Çavdar ve Yulaf
Tahıl ürünlerinden bir diğeri de çavdar ve yulaftır. Çavdar ve yulaf bisküvi yapımında oldukça fazla kullanılmaktadır. En çok üretilen tarım ürünleri arasında yer alan çavdar ve yulaf ülkemizde daha çok yüksek kesimlerde yani Karadeniz bölgelerinde yetişmektedir. Çavdar üretiminde Türkiye dünyada genelinde önemli bir paya sahiptir.

4) Mısır
Sıcak bölgelerde daha fazla yetişen Mısır da yine tarım ürünleri arasında çokça üretilmektedir. Türkiye'de nemli iklimlerde yetişen Mısır Karadeniz ve Marmara bölgesinde sıklıkla yetiştirilmektedir. Mısır üretiminde sulama da bir hayli fazla önemlidir. Özellikle bu tarım ürünü yağ sanayinde önemli bir paya sahiptir. Akdeniz bölgesinde de yine Mısır üreticiliği yaygındır.

5) Pirinç
Dünya'da en fazla yetiştirilen tarım ürünlerinden olan pirinç yetiştiriciliği de yine ülkemizde yaygındır. Su içerisinde yetiştirilen pirinç daha fazla kurak alanlarda yetiştirilmektedir. Türkiye'de hemen hemen her bölgede yetişen pirinç önemli bir ihracat payı oluşturulmaktadır. Ülkemizde özellikle Çukurova bölgesinde ve Amik ovasında bolca pirinç yetiştiriciliği yapılmaktadır. Pirinç aynı zamanda çeltik olarak da bilinmektedir. Dünya genelinde ise en fazla pirinç üretimi Güneydoğu Asya tarafında yapılmaktadır.

TÜM ÜRÜNLERİMİZ

HAKKIMIZDA DÜŞÜNCELER

Hemen Yorum Yapın

RESİM GALERİSİ

ÇALIŞMA SAATLERİ

 

Pazartesi

: 09:00 - 19:00

Salı

: 09:00 - 19:00

Çarşamba

: 09:00 - 19:00

Perşembe

: 09:00 - 19:00

Cuma

: 09:00 - 19:00

Cumartesi

: 09:00 - 19:00

Pazar

: KAPALIYIZ - KAPALIYIZ

TELEFON ONLINE

 

Yetkili Kişi

: CELAL ARAS

Telefon

: Ödeme Onayı Bekliyor

Fax

: Ödeme Onayı Bekliyor

Cep Telefonu

: Ödeme Onayı Bekliyor

Cep Telefonu 2

: Ödeme Onayı Bekliyor

Adres

: Ödeme Onayı Bekliyor

E-Mail

: Ödeme Onayı Bekliyor

BİZE ULAŞIN