TARİHİ ŞİFA HAMAMI

tanitim resim TARİHİ ŞİFA HAMAMI
HAKKIMIZDA

Tarihi Şifa Hamamı  

 

Mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait Şifa Hamamı, Samsun merkezde kentin tarihini simgeleyen önemli yapıların yer aldığı Saathane Meydanı’nda Süleyman Paşa Medresesi’nin ve Medrese Camisi’nin güneyinde, Taş Han’ın da içinde olduğu meydanın batısında ve Tarihi Belediye Binasının da üzerinde bulunduğu Necip Bey Caddesi’nin doğusunda yer almaktadır.  Envanter kaydında Hamamın yapım tarihi 15.yy olarak geçmektedir.  
 
Şifa Hamamı’nın tarihi Hamamın doğu ve batı yönündeki alanda, müze müdürlüğü tarafından yapılan araştırma kazıları sonucu açığa çıkan, farklı dönem ve uygarlıklara ait arkeolojik kalıntılar bulunmaktadır .  Şifa Hamamı’nın üzerinde inşa ya da onarım kitabesi ile vakfiyesi bulunmamaktadır. Bitişiğindeki cami ve medresenin banisi Haznedarzade Süleyman Paşa’ya ait H. 1228/M. 1813 tarihli vakfiyede Şifa Hamamı’nın adının geçmesi Hamamın bu tarihte mevcut olduğunu göstermektedir.  
 
Hamam Mimari olarak  özgün bölümü olan sıcaklık orta kubbeli olup eyvanların üstü tonoz örtülüdür. Eyvanlardan Kubbe kasnağına geçişte pandantifler kullanılmıştır. Halvet Mekanları da kubbe ile örtülüdür. Halvet ve ılıklıkta kare plandan kubbe kasnağına geçişte her mekanda ayrı karakterlerde ve boyutlarda olmak üzere Türk Üçgenleri kullanılmıştır. Eyvanlarda ve hela bölümünde üst örtü tonozla geçilmiştir. 
 
Samsun Vakıflar Bölge Müdürlüğünce 2017 yılında ihale edilerek    2021 yılında tarihi dokusuna zarar vermeden özgün işlevi ile restorasyonu tamamlanarak kullanıma sunulmuştur.

TÜM HİZMETLERİMİZ

hizmet ŞİFA HAMAMI

ŞİFA HAMAMI

sizleri rahatlatacak olan şifa olacak hamamlarımız ile hizmet vermekteyiz

hizmet HAMAM

HAMAM

büyük ve konforlu hamamlarımızda hizmetimizi sunmaktayız

hizmet ERKEK HAMAMI

ERKEK HAMAMI

büyük ve rahat olan erkek hamamımız ile sizlere hizmet vermekteyiz

HAKKIMIZDA DÜŞÜNCELER

Hemen Yorum Yapın

RESİM GALERİSİ

ÇALIŞMA SAATLERİ

 

Pazartesi

: 06:00 - 23:00

Salı

: 06:00 - 23:00

Çarşamba

: 06:00 - 23:00

Perşembe

: 06:00 - 23:00

Cuma

: 06:00 - 23:00

Cumartesi

: 06:00 - 23:00

Pazar

: 06:00 - 23:00

TELEFON ONLINE

 

Yetkili Kişi

: METİN GEDİK

Telefon

: Ödeme Onayı Bekliyor

Fax

: Ödeme Onayı Bekliyor

Cep Telefonu

: Ödeme Onayı Bekliyor

Cep Telefonu 2

: Ödeme Onayı Bekliyor

Adres

: Ödeme Onayı Bekliyor

E-Mail

: Ödeme Onayı Bekliyor

BİZE ULAŞIN