Reklam Zamanı Firmanı Ekle

Promosyon Nedir, Promosyon Ürünleri Nelerdir

  • 21.04.2021
  • 0

PROMOSYON NEDİR, PROMOSYON ÜRÜNLERİ NELERDİR

Promosyon nedir? sorusunun cevabını löyle verebiliriz. Bireylerin, işletmelerin ve çeşitli kurumların kendilerini tanıtmak amacı ile geniş kitleye sahip olmak amacı ile kendilerine ait logo ve sloganlarının hediyelik eşya ürünlerinin üzerine baskılanması ile kendilerini tanıtmalarına promosyon denilmektedir. Buna bir bakımdan reklamcılık işi de diyebiliriz. Son yıllarda reklamcılığın artması ile birlikte tanıtım reklamları da inanılmaz bir maliyet olunca işletmelerde bu bakımdan daha uygun bir maliyete promosyon denilen reklam işini tercih etmişlerdir. Yani bu iletişim alanı alarak gördüğümüz promosyon reklamcılığı bir ihtiyaçtan dolayı doğmuştur. Kurumlar ve işletmeler bu yol ile kendilerine potansiyel müşteri aramaktadırlar. Promosyon sayesinde işletmelerin ve firmaların marka bilinirliği de artmaktadır. İşletmeler kendilerine müşteri çekebilmek için kendi logolarının ve sloganlarının üzerinde basılı olduğu ürünleri hediye etmektedirler.

Promosyon Ürün Örnekleri;

*Kalem

*Defter

*Giyim

*Saat

*Ajanda

*Ofis ürünleri

Kırtasiye ürünleri ve bunun gibi birçok ürün promosyon amaçlı kullanılmaktadır.

Bazı firmalar ve kurumlar tarafından promosyon ürünleri gereksiz görülüyor. Bunun nedenlerinden biri hediye edilen ürünlerin müşteri üzerinde bir etki yaratmadığını düşünmektedirler. Fakat bu yönde yapılan araştırmalar sonucunda bunun aksine bir sonuç çıktığını söyleyebiliriz. Tam tersine hediye edilen ürünleri müşteri aldıktan sonra tekrardan mutlaka dönüş yapmaktadır. Tabi müşteri ürün ile ilgili herhangi bir olumsuzluk düşüncesine kapılmadıysa dönüş yapmaktadır. Bu noktada önemli olan hangi sektörde işin içindeyseniz ona uygun promosyon reklamı yaptırmaktadır. Mesela otomobil alanında bir işletmeye sahip isek promosyon ürünü olarak kıyafet tercih etmek çok da doğru bir seçim olmayacaktır. Çünkü bu ürün onları pek de etkilemeyecektir. Otomobil alanına uygun bir promosyon ürünü reklamı ile daha başarılı olunacaktır. Örneğin arabanın markasına uygun bir anahtarlık ürünü daha mantıklı bir promosyon olmaktadır.

İşletmesinden alışveriş yapan müşterilere dağıtılan ürünlerin ve malzemelerin muhakkak bir maliyeti vardır. Bundan dolayı firmalar bu işe girdiklerinden bunun hesabını da mutlaka yapmak zorundadırlar. Promosyon ürün reklamını yaptıracağınız firmaya göre, kalitesine göre ve hangi ürünü kullanmak istediğinize göre fiyat değişikliği göstermektedir. Firma olarak hediye edeceğiniz ürünün kalitesi ve güzelliği mutlaka müşteriyi etkileyecektir. Markanızı bir iletişim yolu ile tanıtmanın en kısa yolu promosyon ürünlerini tercih edebilirsiniz.

Yorumlar - 0

Yorum Yap

Okunabilir
Anlaşılabilir
Bilgilendirici
Yararlı
Puanınız