Reklam Zamanı Firmanı Ekle

Özel Günler ve Haftalar Takvimi

  • 21.02.2020
  • 0

14 Şubat Sevgililer Günü

Her yıl 14 Şubatta kutlanılan bu etkinlik sevgililer günü olarak adlandırılmaktadır. Sevgililer günü, birbirini seven kişilerin, birbirlerine hediye, çiçek ve benzeri şeyleri almalarını ve birbirlerini ne kadar çok sevdiklerini dile getirdikleri gündür. Sadece sevgililer değil aynı zamanda evli olan çiftler, kardeşler ve aile üyeleri de bu güne kutlamaktadır. Önemli olan o günde ne kadar çok sevildiğini ve sevdiğini göstermektir.

 7 Mart Yeşilay Haftası

Yeşilay, dünya sigara, uyuşturucu ve alkol gibi zararlı alışkanlıkların bırakılması için yapılan etkinliklerin yapılmasına denir. Bu günde etkinlikler yapılarak zararlı alışkanlıkların bırakılması için halk bilinçlendirilmektedir. Yeşilay, 1920 yılında Mazhar Osman Usman tarafından kurulmuştur.

8 Mart Kadınlar Günü

Dünya kadınlar günü, her yıl 8 Martta kutlanmaktadır. Kutlamaların yapılması, kadınlar için özel olarak etkinliklerin yapılması ve çiçek dağıtılması kadınların ne kadar değerli olduğunu ortaya koymaktadır. Kadınlar günü, özellikle kadın erkek eşitliğinin sağlanması için oldukça önemli bir gündür.

12 Mart İstiklal Marşının Kabulü

Bütün elemeler sonucunda 12 Mart 1921 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul görülmüştür. Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılmış olan bu marş Türkiye’nin milli marşı olarak bilinmektedir. Bu marş her önemli günde okunmaktadır. Özellikle olimpiyatlarda okunması oldukça önemlidir. Her yıl 12 Martta kutlanmaktadır.

18 Mart Çanakkale Zaferi Ve Şehitler Günü

18 Mart 1915 yılında yapılan Gelibolu Muharebesinde Türk askerlerinin adayı korumak için elinden gelen her şeyi yapmaları ile İngilizleri püskürtmeleri sonucunda büyük mücadele veren askerlerin mücadelesini anlatmaktadır. Bu sebepten ötürü hem Çanakkale zaferi hem de Şehitler Günü olarak kutlanmaktadır.

22 Mart Dünya Su Günü

Küresel ısınmanın oluşturulduğu kuraklığa dikkat çekmek amacıyla bu günde özel olarak etkinliklerin yapılmasına denir. Dünya su günü özellikle su kıtlığının önünü geçilmesi için büyük etkinliklerin yapılmasını ve halkın bilinçlendirilmesini sağlamaktadır.

7 Nisan Dünya Sağlık Günü

Dünya Sağlık Örgütü ( WHO ) tarafından belirlenmiş olan Dünya Sağlık Günü, hastalıklardan korunmak için alınabilecek önlemlerin anlatıldığı, büyük etkinliklerin yapıldığı gündür. Bu günde özellikle kanser ve obezite üzerinde durulmaktadır.

20-26 Nisan Kutlu Doğum Haftası

Müslümanlar için en önemli günler arasında yer alan kutlu doğum haftası, Hazreti Muhammed’in doğumunun kutlanması ile ilgili özel olarak dini etkinliklerin yapılmasına denir. Son peygamber olarak gelen Hazreti Muhammed insanlığın son peygamberi olduğu için bugün çok özel bir gün olarak kutlanmaktadır.

23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı

Ulusal egemenlik ve çocuk bayramı her yıl 23 Nisan’ da kutlanmaktadır. 23 Nisan özellikle TBMM’ nin açılması ile beraber kutlanmaya başlanmıştır.

Mayıs Ayının İkinci Pazarı Anneler Günü

Her yıl mayıs ayının ikinci haftası kutlanan Anneler Günü, annelerin ne kadar değerli olduğunu göstermek amacıyla hediyeler ile beraber kutlanan bir gündür. Bu günde kadınlara özel etkinlikler yapılmaktadır.

 

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı

Her yıl belediyeler tarafından çocuklar için yapılmış olan özel etkinlikler ile gençlerin güzel bir şekilde eğlenmesini sağlamaktadır. Özellikle Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından bu etkinliklerin yapılması, gençlerin daha fazla sosyalleşmesi için olanak sağlamaktadır.

 Haziran 3. Pazar Babalar Günü

Her yıl düzenli olarak Haziranın 3. Haftası kutlanan Babalar Günü, babaların ne kadar özel olduğunun gösterilmesi ve hissettirilmesi için özel olarak hediyelerin verilmesini ve güzel etkinliklerin yapılmasını sağlamaktadır.

30 Ağustos Zafer Bayramı

Dumlupınar’ Mustafa Kemal’ in başkumandanlığı kazanması sonucunda bugün özel olarak kutlanmaktadır. Her yıl 30 Ağustos’ta kutlanan zafer bayramı ülke içerisinde coşku ve sevinç ile kutlanmaktadır.

29 Ekim-4 Kasım Kızılay Haftası

Her yıl 29 Ekim ve 4 Kasım arasında özel olarak kutlanan gündür. Özellikle okullarda öğrencilere bu konu hakkında özel olarak eğitim ve etkinlikler yapılmaktadır. Bu sayede Kızılay’ın ne kadar önemli bir kurum olduğunu görmekteyiz.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

29 Ekim 1923’ te Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Cumhuriyeti ilan etmesi ile beraber, Cumhuriyet rejimine geçilmesi ile beraber bugün özel olarak halk ile kutlanmaktadır. Yönetimde halkında yer alması, etkinliklerin halk ile iç içe yapılmasını sağlamaktadır.

10 Kasım Atatürk’ ü Anma

10 Kasım 1930’ da Dolmabahçe Sarayında vefat eden ulu önder Atatürk’ ü saygı ve saygıyla anmak için etkinlikler yapılmaktadır. Bu günde özel olarak Atatürk için Anıtkabir’de özel etkinlikler ve anmalar yapılmaktadır.

24 Kasım Öğretmenler Günü

Her yıl 24 Kasım’ da eğitim veren öğretmenler için özel olarak etkinlikler yapılmaktadır. Yapılan etkinlikler ile öğretmenlerin vermiş olduğu eğitim ve öğretimin kutlanması sağlanmaktadır.

Yorumlar - 0

Yorum Yap

Okunabilir
Anlaşılabilir
Bilgilendirici
Yararlı
Puanınız