Reklam Zamanı Firmanı Ekle

Gdo Nedir İnsan Sağlığı Üzerine Etkileri Nelerdir

  • 06.08.2021
  • 0

Gdo (Genetiği Değiştirilmiş Organizma) son zamanlarda hayatımıza girmiş olması ile oldukça kafa karışıklığına sebebiyet vermektedir. Kendi türünden veya kendi türüne benzeyen türlerden gen aktarımı yapılarak yeni besinler elde edilmesi ile oluşturulmaktadır. Gdo ürün nedir ?  Gdo ürün canlının kendi genleri dışında laboratuvar ortamların benzer veya yakın genler taşınarak ana canlının organizmasını değiştirmektir.

Teknolojinin gelişimi ile bir çok konuda kendimizi geliştirmeye müsaitken maalesef teknoloji kullanımını doğru bir şekilde gerçekleştirmemekteyiz. Doğal olayların tüm dünyada yaratmış olduğu olumsuz etkilerden dolayı elimizde bulunan meyve sebze ve hayvansal olarak sorun yaşamaktayız. Yaşamış olduğumuz bu sıkıntıların önüne geçemediğimizden dolayı yarınlar için elimizde bulunan kaynaklarda azalma görülecektir. En büyük etkenin ozon tabakasında incelme olması ile güneş ışınlarının direkt olarak yer yüzüne inmesi, kimi yerde sel felaketleri gözlemlenirken kimi yerde ise çorak araziler ile karşılaşmaktayız. İnsanların bilinçsiz bir şekilde hareket etmesi ve doğaya zarar veremeye devam etmeleri durumunda maalesef bu etkenlerin ilerleyen süreçte daha kötü sonuçlar orta çıkartacaktır.

Gdo tarım ürünlerinde bulunan bölgede topraktan az verim alınıyorsa, uygun hava şartları görülmüyorsa tarım ürünlerinde gdo uygulanır bu sayede ürünlerde artış sağlanmaktadır. Artışı sağlanan bu ürünler market e manavlarda raftaki yerlerini almaktadır. Tarım ürünlerinde sağlanan bu uygulama ilerleyen süreç içerisinde elde edilen besinin biyolojik değişikliklere sebep olacağından dolayı, orijinal olarak tatlarından faydalanamayacağız.

 

Gdo’lu ürünler nasıl anlaşılır ?

 

Pazar, market ve manavlardan almış olduğumuz meyve sebzelerin pürüzsüz bir yapıya sahip olmasıdır. Bu tür ürünlerde yüksek ihtimalle ürünlerin gdo içerdiği anlaşılabilir.

Besinlerin normal olarak ebatlarından daha iri olması da gdo içerdiğini göstermektedir. Biyolojik olarak besinlerin bulunmuş olduğu coğrafi şartlarda küçük-büyük ölçüleri belirtilmektedir. Alışveriş yapıldığında gdolu ürün almamaya dikkat edenler için bu konuda dikkatli olmaları gerekmektedir.

Almış olduğunuz meyve ve sebzelerde, süreç aşımını geciktirdiği daha geç çürümesi veya bozulması olan ürünlerde dikkatli olunması gerekmektedir.

Her meyve ve sebzenin mevsimsel olarak yetişme ve toplanma zamanı bulunmaktadır. Dönemi gelmeyen meyve ve sebzelerin tezgahta görürseniz o ürünler gdolu olmaktadır ve sağlığınız için tüketilmemesi gerekmektedir.

Gdolu ürünlerin fiziksel olarak yüzeyleri gereğinden fazla parlak olması ve plastik bir dokuya sahip olmaktadır. Alacağımız ürünlerde bu konuda hassasiyet göstermemizde fayda olacaktır.

Çekirdekli ürünlerde kesim yapıldıktan sonra içlerinde çekirdeğin az olması ve hiç olmaması durumu o ürün veya ürünlerin tamamının gdolu olduğunu anlayabiliriz.

 

                                                                

Gdo’lu ürünlerin insan sağlığına etkileri nelerdir ?

 

Gdolu ürün tüketildiği ve sürekli bir hal kazandığı zaman vücutta alerjik tepkimelere yol açacağından dolayı vücutta kızarıklık meydana gelmektedir.

İnsan vücuduna zararlı olduğu kadar ekolojik dengeyi de zamanla bozacağından dolayı gelecek nesiller için tehlikeli bir yaşam alanı oluşturmuş olacağız.

Kanserli hücre oluşumunda gdolu ürünlerin rolü büyük bir alan kapsadığından kanserli insan ve hayvanların çoğardığını gözlemlemek mümkündür.

Yorumlar - 0

Yorum Yap

Okunabilir
Anlaşılabilir
Bilgilendirici
Yararlı
Puanınız