Reklam Zamanı Firmanı Ekle

FİDANCILIK HİZMETLERİ

  • 20.01.2020
  • 0

 

Fidancılık, Türkiye’ de günden güne büyüme de artış gösteren bir sektör haline gelmektedir. Bu konuda Türkiye dünyada tarım faaliyetleri açısından büyük öneme sahiptir. Fidancılık ve meyve fidancılığı yetiştiriciliği bakımından büyük miktarda üretimin ve satışın yapılması ile beraber tarım sektörüne büyük katkı sağlamaktadır. Türkiye genelinde yaygın olarak yapılan fidancılık, daha çok özel firmaların oluşmasına neden olmaktadır. Binlerce fidancılık firması her yıl milyonlarca fidan dikimi yaparak ülke ekonomisine büyük katkı sağlamaktadır.

Fidancılık; ülkemizde genellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında dikilmektedir. Fakat mevcut konumu müsait olan bölgelerde de kış aylarında fidan dikimi yapılmaktadır. Fidanlar birçok çeşitli meyve ağalarından ve meyvesiz ağaçlardan oluşmaktadır. Çam ağacı fidanı, ceviz ağacı fidanı, çam fıstığı fidanı, badem ağacı fidanı, fıstık ağacı fidanı ve zeytin ağacı fidanı gibi çeşitli fidanlar mevcuttur. Bu fidanların boyutları da yaşlarına göre değişmektedir. Fidanların bol miktarda meyve ve çiçek vermesi için düzenli olarak budanması gerekmektedir. Dikilen fidanların budanması ise işin ehli tarafından yapılması gerekmektedir. Çünkü fidanların yanlış şekilde budanması, ağacın yapısının bozulmasına ve meyve vermemesine neden olabilmektedir. Fidanların dikimi yapılırken çok dikkatli ve özenli bir şekilde yapılması gerekmektedir. Fidanlar dikilirken ambalajında naylon veya benzeri bir şey varsa çıkartılması gerekmektedir çünkü fidanın toprak ile bütün bir hale gelmesi gerekmektedir. Ambalajın bağlanmasında tel kullanılmış ise çıkarılması gerekmektedir çünkü ağacın gövdesine zarar vererek ağacın kurumasına neden olabilmektedir. Dikilen fidanların gelişimlerini normal bir şekilde tamamlamaları için düzenli olarak sulanması, çapalanması, yabancı ve zararlı otlardan korunması ve fakir olan topraklarda yetiştirilmemesi gerekmektedir.

Fidan yetiştiricilerinden fidan satın almak isteyen müşterilerin, uygun ortamda yetişen ve bol miktarda meyve veren fidanları satın almak istediklerinde çok dikkatli davranmaları gerekmektedir. Çünkü fidancılık sektöründe binlerce firma bulunmaktadır. Örneğin; Google’ da Hatay genelinde en iyi fidancılık hizmeti veren firmalar ya da Hatay genelinde en kaliteli fidan satışı yapan firmalar şeklinde arama yapıldığı zaman karşımıza binlerce firma çıkacaktır. Fakat sizin için en uygun ve güven duyacağınız firmayı seçmeniz çok önemlidir. Burada Reklamzamani sizin için sektörüne ait en iyi firmaları Google’ da ilk sayfada hizmetinize sunmaktadır. Firma sektör rehberinin sizlere sunmuş olduğu reklam sayfalarında kendinize en iyi firmayı seçmek sizin için daha kolay bir hale gelecektir çünkü sayfa içerisinde firma ile ilgili tüm bilgileri inceleyerek size uygun olup olmadığını kolay bir şekilde anlayabileceksinizdir. Bu sebepten ötürü Reklamzamani’ nin size sunmuş olduğu fidancılık firmalarına rahatlıkla ulaşım sağlayabilirsiniz.

Yorumlar - 0

Yorum Yap

Okunabilir
Anlaşılabilir
Bilgilendirici
Yararlı
Puanınız