Reklam Zamanı Firmanı Ekle

MUTLAKA GÖRMENİZ GEREKEN 5 ÜLKE

  • 23.01.2020
  • 0

 

TAYLAND-PHUKET CITY

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Andama Denizi’nde, Tayland’n bir şehri olarak bilinen Phuket City, Tayland’ ın en büyük adasıdır. Tayland’ın tek başına eyalet olarak bilinen tek adasıdır. Phuket City, dünyanın en büyük tatil merkezlerinden biri olma özelliğini taşımaktadır. Büyüleyici ormanları, turkuaz renkli denizi, lezzetli deniz ürünleriyle yapılmış yöresel yemekleri ve şehirde bulunan çiçekli evleri ile büyük ilgi çekmektedir. 4 tarafı denizlerle çevrili olan bu ada, denizseverler için vazgeçilmez bir yerdir. Asyanın denizli en popüler yeri olan Phuket City, yıllık ziyaretçi yüzdesi olarak çok büyük oranlara sahiptir. Adada bulunan kutsal tapınaklar, ülkenin ekonomik açıdan büyümesi ve turistik açıdan önem kazanmasında büyük katkı sağlamaktadır. 4 tarafı denizlerle çevrili olan bu ada, yoga ve benzeri kişisel gelişim için büyük önem arz etmektedir. Yapılan turistik geziler sırasında, eski dönemlerden kalma tapınaklar, evler ve makine değmemiş alanlar görebilirsiniz. Sizde bu mükemmel adayı gezmek isterseniz tur rehberleri ile iletişime geçebilirsiniz.

 

GÜNEY KORE–SEUL

 

Seul, Asya’nın doğusunda yer alan Japonya’ ya komşu olan Güney Kore’nin başkentidir. Güney Kore’ de en çok ziyaret edilen şehirlerin başında Seul yer almaktadır. Şehir içerisinde eski dönemlerde kalma saraylar ve tapınakların özenli bir şekilde koruma altına alınması turistik açısından büyük öneme sahiptir. Daha çok ilkbahar ve sonbaharda tercih edilen bir ülkedir. İlkbaharda kiraz çiçeklerinin açılması ile beraber görsel bir şölen haline gelmektedir. İnternet erişiminin en hızlı olduğu ülke olması açısından büyük öneme sahiptir. Kore’ de bulunan Han Nehri ve Namsan Kulesi, yılbaşında ve sevgililer günü gibi diğer özel günlerde çok büyük bir ziyaretçi akını olmasına katkı sağlamaktadır. Tur firmaları ile kolaylıkla ziyaret edebilirsiniz Seul ve Güney Kore’ ye.

 

TÜRKİYE – İSTANBUL

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Türkiye’nin göz bebeği olarak bilinen İstanbul, Marmara Bölgesi’ de bulunmaktadır. 15 milyon nüfusu ile Türkiye’ nin metropol şehri olarak bilinmektedir. Bu metropol şehirde birbirinden güzel ve muazzam camiler, saraylar ve yapılar bulunmaktadır. Osmanlı döneminde yapılan camilerin hala ayakta durması, görsel bir şölen oluşturmaktadır. İstanbul’ da gezilecek en güzel camiler arasında; Süleymaniye Camii, Beyazıt Camii, Edirne Kapı Cami ve Sultan Ahmet Camii en çok turist çeken yerler arasında yer almaktadır. Topkapı Sarayı, Yere basan Sarnıcı, Dolmabahçe Sarayı, Eminönü ve Eyüp Sultan’ da gezilecek en güzel yerler arasındadır. Gezerken en güzel yemekleri de tadabilmeniz için , Taksim’ de kestane, Eminönü’ nde balık ekmek ve lokma, Ataköy’ de kumpir ve Üsküdar’ da akşam çayı içmeniz için bu yerleri de ziyaret etmenizi tavsiye ederiz. Aynı zamanda İstanbul yakınlarında bulunan adalara da giderek oradaki güzel yerleri ziyaret edebilirsiniz. Yıllık olarak 11 milyon turisti ağırlayan İstanbul, bu güzellikleri ile gelecek yıllar içerisinde turist sayısında artış göstereceği görülmektedir.

KANADA

 

 

 

 

 

                               

 

 

 

 

Kuzey Amerika Kıtası’ nda bulunan Kanada Amerika’nın en kuzeyinde yer alan ülke konumundadır. Dünyanın en büyük ikinci ülkesidir Kanada. Kanada toprakları çoğunlukla karlarla kaplıdır. Orman yapısında olan ülke Tundra iklimine sahiptir. Ülkenin yıllık olarak büyük bir bölümü kış mevsimini yaşamaktadır. Kanada’ nın başkenti Ottowa’ dır. Ekonomisi büyük oranda doğal kaynaklardan karşılanmaktadır. 37 milyonluk bir nüfusa sahiptir. Atlas Okyanusu ve Büyük Okyanus arasında kalan bu ülke balıkçılık alanında da büyük öneme sahiptir. Kış aylarında ormanların, göllerin ve şelalelerin buz tutması görsel şölen oluşturmaktadır. Daha çok dağ sporları ve kayak gibi etkinlikler yapılmaktadır. Ülkede bulunan doğal göller, şelaleler ve gayzerlerde turistik açıdan büyük öneme sahiptir. Bu yerlere gelen turist sayısındaki artış yıldan yıla artış göstermektedir. Büyük etkinliklerin yapılması da ülke ekonomisine ve turist sayısına büyük katkı sağlamaktadır.

 

FRANSA – PARİS

Paris, Fransa’nın başkentidir. 12 milyon nüfusa sahip olan Paris, dünyanın en romantik şehirleri arasında yer almaktadır. Paris, 50 milyon turist sayısı ile dünyanın en çok turist çeken yerleri arasındadır. Görkemli mimari yapıları ile turist çeken bir ülkedir. Yıllık 50 milyon turist sayısı ile rekor kırmış bir şehirdir. Eski mimari yapıların bulunması da buna katkı sağlamaktadır. Bu mimari yapılar şöyle sıralanabilir; Notre Dame Katedrali, Sainte Chapelle, Palais Garnier, Montmatre, İle Da La Cite, Triumphal Way, Village Royal, Place Monge, Louvre Müzesi, Lüksemburg Bahçeleri, Gardin des Plates, Galeria Colbert ve Musee de la Musique gibi yapılar ile milyonlarca turisti kendisine çekmektedir. En romatik şehirler arasında yer alamsı ile beraber özellikle yılbaşında ve sevgililer gününde büyük bir turist akınına uğrayan şehirdir. Aynı şekilde yiyecek ve içecek alanında da mükemmel ürünlere sahip olan bu ülke gıda sektöründe de ön planda yer almaktadır.

Yorumlar - 0

Yorum Yap

Okunabilir
Anlaşılabilir
Bilgilendirici
Yararlı
Puanınız