Reklam Zamanı Firmanı Ekle

Dünya Sağlık Örgütü Nedir, Görevleri Nelerdir

  • 22.04.2021
  • 0

DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ NEDİR, GÖREVLERİ NELERDİR

Sağlık denilince en üst kurum olarak bilinen dünya sağlık örgütü (DSÖ) akla gelmektedir. Dünya sağlık örgütünün kısaltılmış hali DSÖ terimi olarak kullanılmaktadır. Uluslararası bir sağlık konusu söz konusu olduğunda devreye girerek müdahale etmektedir. Bu örgüt hakkında güncel bilgi almak için herkes internet aracılığı ile bilgi sahibi olabilmektedir.  Dünya sağlık örgütü nedir? Sorusunun cevabını verecek olursak, Birleşmiş Milletler’e bağlı olan toplumun sağlık çalışmalarında görev alan bir örgüttür. Dünya sağlık örgütünün resmen kuruluş tarihi ise 7 Nisan 1948 yılında kurulmuştur. Uluslararası çalışmalar yapmaktadır. Bu örgüte üye olan ülkelerden elde ettiği maliyet ile dünyanın çeşitli yerlerinde görev yapmaktadır.

Dünya Sağlık Örgütü Görevleri;

Herkes tarafından dünya sağlık örgütü bilinse de tam görevleri hakkında bilgi sahibi değillerdir. Fakat dünya sağlık örgütünün görevlerini maddeler halinde sıralamak mümkündür.

*Sağlık alanındaki her türlü bilgiyi insanlar ile paylaşmak

*Sağlık açısından gerekli olan tavsiyeleri vermek ve bu konuda yardımcı olmak

*İnsanları sağlık alanındaki konularda aydınlatmak

*Ölüme neden olan hastalıkların araştırılması yapılması ve buna göre bir sonuç elde etmelidir

*Hastalıkların neden oluştuğunu ortaya çıkarmak ve bunlara bir çözüm üretmek

Bu ve bunun gibi görevleri olan dünya sağlık örgütünün günümüzdeki önemi çok büyüktür.

Dünya Sağlık Örgütüne Üye Olan Ülkeler;

DSÖ Birleşmiş Milletlere bağlı olmakta ve bu örgüte toplam 26 üye ülke bulunmaktadır. ABD, Çin, Rusya, Japonya gibi çeşitli ülkeler bu örgüte üye olan ülkelerin başında gelmektedir. Türkiye ise 1948’de bir anlaşma ile dünya sağlık örgütüne üye olmuştur.

Yorumlar - 0

Yorum Yap

Okunabilir
Anlaşılabilir
Bilgilendirici
Yararlı
Puanınız