Reklam Zamanı Firmanı Ekle

Çağrı Merkezi Çalışma Sistemi

  • 08.01.2020
  • 0

Reklamzamanı firma rehberi SS Call Center

Ancak çağrı merkezinde sisteminizi doğru kurduğunuz takdirde size harika bir kariyer fırsatı sunar. Şanlıurfa'da hizmet veren SS Call Center, çağrı merkezinde çalışıp kariyer yapmak isteyenler için harika bir seçenektir.

şanlıurfa çağrı merkezi ss call center

Çağrı merkezinde çalışma nasıl olmalıdır?

Eğer bu yazıyı okuyorsanız siz de Şanlıurfa çağrı merkezinde çalışıp kariyer yapmak isteyen birisiniz demektir. SS Call Center olarak siz müşteri temsilcisi adaylarına çağrı merkezinde çalışmanın nasıl olması gerektiği hakkında bazı ipuçları derledik. Gelin hep birlikte bu ipuçlarını inceleyeyim:

1- Bir çağrı merkezi çalışanı işin kapsamını bilmelidir. Firmanın ürün ve hizmetlerini doğru anlamalı ve karşısındaki müşteriye doğru aktarmalıdır. Yanlış aktarımlar müşterinin ihtiyacı olmayan bir hizmeti almasına ya da müşterinin ihtiyacı olan hizmeti almamasına neden olabilir.

2- Çağrı merkezi işinde çalışanın çalışırken mutlaka disiplinli olması gerekir. SS Call Center Çağrı merkezinde esnek çalışma saatlerine uymak, iletişim becerilerine sahip olmak ve çoklu görevleri kolaylıkla yerine getirebilmek olmazsa olmazlardandır. Çağrısına bakılan firmanın politikalarına bağlı kalarak müşterilere mümkün olduğunca en iyi şekilde yardımcı olunmalıdır. Aynı zamanda mutsuz ve zor müşterilerle iyi iletişim kurmanız gerekir. Çünkü iyi iletişim kaybedilmekte olan müşterinin geri kazanılmasını sağlar. Bu da SS Call Center çalışanını üst kademelere taşır.

3- Bir çağrı merkezi çalışanı bilgisayar kullanmayı bilmelidir. Hızlı yazı yazabilmelidir. Şanlıurfa SS call center çalışanı aynı zamanda bilgisayar hakkında bir birikime sahip olmalıdır. Böylece yeni bir yazılım kullanırken çalışan, bu yazılıma kısa sürede uyum sağlar.

şanlıurfa çağrı merkezi ss call center

4- İletişim becerileri üst düzeyde olmalıdır. SS Call Center çalışanı çalışırken yavaş konuşmalı, duraksamamalı, müşterilere güven verecek ve rahatlatacak bir ses tonu kullanmalıdır. Olmazsa olmazlardan biri de her şeyin kontrol altında olduğu müşteriye hissettirilmedilir. Unutmamak gerekir ki müşterilere yardım edecek olan kişi sizsiniz. Müşterilerle konuşulduğunda konuşmanın kontrolü sizde olacaktır. Çünkü firmayı en iyi bilen sizsiniz.

5- Önemsiz gibi görünebilir ancak çağrı merkezlerinde dakik olmak oldukça önemlidir. İşe zamanında gidilmelidir. SS call center çağrı merkezinde telefon aramalarına hazır olmak için erken gelmeniz gerekmektedir. Verilen mola saatlerine uyulmalıdır. Bu sayede çağrı merkezi sürekli olarak maksimum temsilci ile çalışabilir.

6- Şanlıurfa çağrı merkezi çalışanı tanıtımını yaptığı firmanın faaliyetlerinden haberdar olmalıdır. Değişen şirket politikaları veya ürünler hakkında bilgi edinilmelidir. Kurum içi bilgilendirmeler titizlikle takip edilmelidir.

şanlıurfa çağrı merkezi ss call center

7- Takım liderleri ile her zaman iletişim halinde olunmalıdır. SS call center çalışanı mola zamanlarında takım liderleri ile iletişimde olmalı ve işini daha iyi nasıl yapabileceği konusunda tavsiyelerde bulunmalarını rica etmelidir. 

8- Telefon aramalarında gülümsemelisiniz. Konuşma esnasında birinin gülümsediğini duyarsanız her şey daha güzel olur. Ancak sinirli bir müşteriye denk gelindiğinde bu durum pek işe yaramaz ancak normal aramalarda çok işe yaramaktadır.

9- İşe gelirkenki ruh haliniz ne kadar iyi olursa performansınızda o kadar iyi olur.

10- Aradığınız müşterilerin bazıları aile üyelerinden birini kaybetmiş ya da bir kaza geçirmiş olabilir. Bu durumda karşıdaki kişi ile empati kurmak gerekmektedir.

11- Telefon aramaları sırasında müşterilerin size kişisel olarak söylediklerini sorgulamamalısınız. Müşterilere göre siz telefonda konuştukları herhangi birisiniz. Bu yüzden dolayı her müşteri size karşı her zaman saygılı olmazlar ve size bir robot gibi davranabilirler. Zor bir görüşme sonrasında birkaç saniye derin nefes alarak gülümsemeli ve diğer aramaya geçmelisiniz. Bu sizin motivasyonunuzu güçlendirecektir.

Sizler için çağrı merkezinin çalışma sistemini ve Şanlıurfa çağrı merkezi çalışanının nasıl olması gerektiği hakkında bilgiler ve ipuçlarını sunduk. Eğer siz de bir çağrı merkezinde çalışıp bu alanda kariyer sahibi olmak istiyorsanız sizleri SS Call Center çağrı merkezimize bekliyoruz.

Yorumlar - 0

Yorum Yap

Okunabilir
Anlaşılabilir
Bilgilendirici
Yararlı
Puanınız