Reklam Zamanı Firmanı Ekle

Muhasebe Elemanı Kimdir Ne İş Yapar

  • 17.04.2021
  • 0

MUHASEBE ELAMANI KİMDİR NE İŞ YAPAR

İşletmelerin olmazsa olmazlarından bir departman konumunda olan muhasebe alanı finansal konularda yönetim işi ile uğraşır. Devlet veya özel sektör farkı olmadan mali işlerin yönetiminden sorumlu kişilerdir. Muhasebe çalışanları yıllık gelir giderleri, çalışan maaşları, sigortaları, vergileri takip etme gibi işleri bulunmaktadır. Muhasebe çalışanı sayısı şirketlerin iş alanına ve büyüklüğüne bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

Muhasebe Elemanı Nedir

Muhasebe çalışanı, şirketlerin finansal konuda gelir giderlerini, şirket politikalarını, çeşitli muhasebe ihtiyaçları doğrultusunda hizmet veren kişilerdir. Aynı zamanda muhasebeciler devlet kurumları ve vergi daireleri gibi kurumlarda çalışan insanlar ile iletişim içindedirler.

Muhasebe Elemanı Ne İş Yapar

Bağlı olduğu şirkete göre değişiklik göstermektedir. Fakat temelde yatan ve yaptığı işler aynıdır. En başta şirkete bağlı çalışanların sigortası işlerinde, maaş işlerinde, prim işlerinde ve bordro işlerinde ve ikramiye gibi alanlarda hesaplama yapmaktadırlar. Aynı zamanda çalışanların işe başladıkları tarihi ve çıkış tarihlerini kayıt altına almak ile hükümlüdürler. Muhasebe elemanları şirketin gayrimenkul ve nakit harcamalarından da sorumlu olarak kayıt altına almak zorundadırlar. Gerekli resmi makamlar ile görüşme gerçekleştirebilir ve makbuz, irsaliye, fatura ve e-fatura gibi işlemleri de kontrol ederler. Borçları ve alacak vereceklerden haberdar olarak hesaplamalarını ona göre yaparlar. Banka hesabı takibinde de titizlikle çalışma sağlarlar.

Bir Muhasebe Elemanında Aranan Özellikler Nelerdir

Muhasebe iş ilanı gördüğünüzde bazı aranan özelliklerin olduğunu fark edeceksiniz;

*Muhasebe alanında eğitim almış veya bu görevde daha önce çalışmış ve kendini geliştirmiş kişiler

*Bazı muhasebe programlarını kullanmasını bilen

*Yasal mevzuatlar hakkında bilgi sahibi olan

*Ekip ile çalışmaya uyum sağlayabilen

*Sorumluluk alabilen

*Resmi yazışma diline sahip olabilen bireyler

Olması o işte daha iyi bir performans göstermesi için gerekli özelliklerdendir.

Bir Muhasebe Elemanı Nerelerde İş İmkanı Bulabilir

Kamu veya özel sektörlerde yani muhasebe departmanına sahip her alanda iş imkanı bulabilirler. Muhasebe sınavına girip iyi bir başarı elde edebilirlerse kendi bürolarını da açabilmektedirler. Muhasebe alanında kendilerini geliştirerek müdürlüğe kadar yükselebilmektedirler. Yükselme oranı en fazla olan alanlardan biri olarak görülmektedir. Aynı zamanda bu alanda kendilerini yeterince geliştirip yönetici olabilecekler dereceye geldiklerinde ulaştıkları sonuç ile kendi başarılarından dolayı çok mutlu olacaklardır. Bu işte sabır gerek sabır ve çalışmak ile ulaşamayacağınız hiçbir pozisyon yoktur.

Yorumlar - 0

Yorum Yap

Okunabilir
Anlaşılabilir
Bilgilendirici
Yararlı
Puanınız