Reklam Zamanı Firmanı Ekle

Teraryum Nedir, Nasıl Yapılır

  • 03.08.2021
  • 0

 

Teraryum kelimesi cam bahçe anlamına gelmektedir. Teraryum içerisine küçük biblo eşyaların konulduğu içinde küçük canlı veya cansız bitkilerin yer aldığı, dekoratif amaçla kullanılan küçük minik bahçedir. Teraryum içerisine konulan toprağın özel olması konulan canlı bitkilerin yaşamını rahat bir şekilde sürdürmesi gerekmektedir. Teraryum oluşturmak istiyorsanız veya teraryum satın aldıysanız bakımını sağlıklı bir şekilde yapmanız gerekmektedir. Teraryum bakımını doğru bir şekilde yaptığınız taktirde teraryum  bitkileriniz her daim canlı ve güzel bir görünüme sahip olacaktır.

 

Teryayum oluşturabilmek için gerekli olan ihtiyaçlarımızı sağlamamız gerekmektedir. Temel olarak teraryum malzemelerini sıralayalım;

Cam fanus, kavanoz

Çakıl taşı, deniz taşı, kömür

Siyah toprak

Kaya yosunu

Küçük biblo eşyalar

Kaktüs veya sukulent

Teraryum yapımı; hazırlarken oldukça keyifli süre geçireceksiniz. Teraryum nasıl yapılır diye düşünüp durduğumuz bu sorunun cevabını sizlerle paylaşmak istiyorum.

İlk olarak elimizde bulunan cam fanus içerisine tabanının %15 ve %20 lik kısmını çakıl taşı deniz taşı ile düz bir şekilde yayıyoruz. Ardından elimizde bulunan kömür parçalarını çakıl taşları görünmeyecek şekilde ince tabaka halinde yaymamız gerekmektedir.

Ardından teraryum için almış olduğumuz toprağı bir yamaç gibi hafif baskı uygulayarak sabit kalmasını sağlamalıyız

Elimizde bulunan yosunları toprağı kapatacak şekilde serdikten sonra kaktüs ve sukulent bitkilerimizi küçük tel yardımı ile ekimini gerçekleştire bilirsiniz.

Kavanozda teraryum yapımında da aynı yöntemi deneyebilirsiniz, güzel bir görüntü yakalayabilmek adına küçük ve büyük kavanozları yan yana koyacak şekilde hazırlaya bilirsiniz.

 

Teraryum bakımı;

Teraryum bakımını sağlıklı bir şekilde gerçekleştirmek için yapımında kullanmış olduğumuz malzemeleri eskileriyle değiştirerek büyümekte olan kaktüs ve sukulentlerimiz daha sağlıklı bir şekilde büyümeye devam etmeleri için orkide suları ile besin takviyesi yapmanızda fayda var.

Yorumlar - 0

Yorum Yap

Okunabilir
Anlaşılabilir
Bilgilendirici
Yararlı
Puanınız