Reklam Zamanı Firmanı Ekle

Bukalemun Nedir Ve Özellikleri Nelerdir

  • 04.08.2021
  • 0

Bukalemunlar sürüngenler sınıfının en göz alıcı, en nadide türlerinden biridir. Bukalemunlar cins olarak 9 farklı türe sahiptirler. Bukalemun renk değişimi yüzeyin rengini kamuflaj olarak giyinen ve tehlike anında hızlı bir şekilde renk değişikliği yapmaktadırlar. Bukalemun renklerinde pembe, mavi, yeşil, siyah kahverengi gibi renkleri sıkça görülmektedir. Sadece renk değişimini kamufle olmak için veya tehlike anında değiştirmeyip ruh hallerine ve duygularına göre renk değiştirdikleri görülmüştür. Cinsler arası farklılık gösterseler de genel olarak etçil sınıfında yer almaktadırlar. Karınca, çekirge ve diğer böcek türlerini yiyerek yaşamlarını sağlıklı bir şekilde sürdürmektedirler. Hayvan severler için bukalemun besleme imkanı sunulmaktadır, diğer canlılara göre beslenme şekli ve yaşam alanı olarak farklılıklar göstermektedir. dillerindeki biyolojik yapıdan dolayı çok hızlı hareket yapısına sahi olup etkili bir avlanma yöntemidir. Ağır hareket etmelerinden dolayı fazla enerji sarf etmediklerinden dolayı avlanma durumuna az rastlanmaktadır. Bukalemunları evimizde beslemeye karar verdiğimiz zaman almamız gereken malzemeler ve dikkat etmemiz gereken hususlar vardır. Bukalemunu almış olduğumuz zaman en yakın veteriner hekimi tarafından muayene edilip dikkat etmeniz gereken hususları not alabilirsiniz. Bukalemunlar nerde yaşar sorusunun cevabı bir çok kaynakta farklı bir şekilde gösterilmektedir, bir çok bukalemun türünün tropik iklim kuşağında yaşadığı gözlenmektedir. Dünyada ise en çok bukalemunun göründüğü yer olarak Madagaskar ev sahipliği yapmaktadır, Türkiye’de ise Akdeniz ve Ege kıyılarında rastlanmaktadır.

Bukalemun özellikleri nelerdir?

Renk değiştirme yapıları ile birlikte daha iyi kamufle olabilmek için vücutlarında benekler ve çizgiler oluşturmaktadırlar. Bu özellikleri sayesinde daha eşsiz bir güzelliğe sahip olurlar.

Bukalemunlar nasıl hareket eder, ağaçlarda ve kaya yapılarında yaşamını sürdüren bukalemunlar ağır hareket eden bir yapıya sahiptirler

Renk değişimlerinden bukalemunların duygularını anlayabilmek mümkün. Parlak bir dış görünüşüne sahip ise oldukça saldırganlaşmaktadırlar, koyu renge büründükleri zaman ise itaat etme boyun eğme anlamına gelmektedir.

Büyük ve dışa dönük bir göz yapısına sahiptirler, vücut rengi değiştiği zaman göz renkleri de aynı şekilde değişmektedir. Gözlerini diledikleri gibi ve bağımsız bir şekilde hareket ettirme yapıları bulunmaktadır.

Dişleri küçük bir yapıya sahip olduklarından dolayı yiyeceklerini iyi bir şekilde çiğneyemediklerinden sindirim işlemi uzun sürmektedir.

Bukalemun ısırır mı diye sürekli olarak soru işareti olarak aklımızda yer almaktadır. Böcek türleri ile beslendiklerinden dolayı insana ve insan çevresine zararlı etkisi görülmemektedir.

Yorumlar - 0

Yorum Yap

Okunabilir
Anlaşılabilir
Bilgilendirici
Yararlı
Puanınız