Reklam Zamanı Firmanı Ekle

Evlerde Mevsim Temizliği Nasıl Yapılır

  • 19.08.2021
  • 0

Ev temizliğini düzenli olarak yapmaktayız. Temizliği günlük olarak haftalık ve dönemsel olarak yapmaktayız. Günlük temizliklerimiz göz ucuyla görünen evi toparlamak dediğimiz üstten süpürge temizliği ile gerçekleştirmekteyiz. Gerçekleştirdiğimiz temizlik bizleri yormadığı halde kısa süre içerisinde bitmektedir. Haftalık temizliklerde ise halılar toplanıp tüm yüzey süpürülüp silinmektedir. Silme işlemlerinde yüzey temizleyiciler ile evlerimizin daha güzel kokular eşliğinde bürünmesini sağlamaktayız. Halılar havalandırılır, dolapların düzenlenme ve silme işlemi titizlik ile sağlanmaktadır. Dönemsel temizlik dediğimiz temizlik sene içerisinde iki defa yapılmaktadır. Dip köşe temizlik yaptığımız bu temizlik mevsim temizliği olarak nitelendirilir. Mevsim temizliği bir güne bitmemektedir mevsimsel temizlik ortalama olarak bir haftaya yayılmaktadır ve temizlik dikkatli bir şekilde gerçekleştirilir. Şimdi temizlik yapılması durumunda nelere dikkat etmeliyiz temizlik sırası nasıl olmaktadır bu konuları işleyeceğiz.

 

Günlük olarak tabir ettiğimiz hızlı ve pratik temizlik nasıl yapılır?

Temizliği günlük olduğu için gerekli olan malzemeler süpürge makinesi, bir kova kokulu su, kurulama ve silme besi olarak da iki adet beze ihtiyaç duymaktayız.

Temizliğe evimizi toparlayarak başlamamızda fayda vardır. Her şey yerli yerine koyularak bir odadan başlayıp en son hol temizliği ile temizliğe son vermemiz gerekmektedir.

Belirlediğiniz odayı temizleme sırasında süpürge işlemi sağlıklı bir şekilde gerçekleştirildikten sonra hazırlamış olduğumuz su ile görünen yüzeylerin önce silip ardından kuru bez ile nemini almamız gerekmektedir.

 Dikkat etmemiz gereken hususlardan biri ise ahşap dolaplarımızı iç bir şekilde ıslak bırakmamamız, ıslak bırakıldığı zaman zamanla ahşap üzerinde kabarıklar oluşarak kullanılamaz hale gelmektedir.

Diğer odaları da bu şekilde temizliğini gerçekleştirebilirsiniz.

 

 

Mevsim temizliğinde ev temizliğini nerden temizliğe başlamalıyız.

Belirlediğimiz odada temizliğe başlarken üst kısımlardan alt kısma doğru temizliği yürütmemiz gerekmektedir.

Öncelikle avize temizliğini dikkatli bir şekilde gerçekleştirmekteyiz avize temizliğini sağlarken dikkat etmemiz gereken husus kullandığımız temizlik malzemesi, doğal olarak hazırlayacağımız sirkeli su avize temizliğini sağlıklı bir şekilde gerçekleştirmemizi sağlamaktadır.

Perde temizliğinde sağlıklı sonuçlar almak için, tül perdeleri çamaşır makinesi ile yıkayıp sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilebilir. Tül perdeler için sirkeli su ile bez yardımıyla silinerek açık vaziyette tutup kurumasını bekleyebiliriz.

Koltuk temizliklerinde koltuk yıkama firmalardan yardım alabilir veya koltuklarınızı bez ile sildikten sonra balkonunuzda hava alması ve dinlenmesi için bırakabilirsiniz koltuklarınızın parçaları kurumadan bir araya getirmeniz durumunda küf kokusu ile sizleri rahatsız edebilir.

Son olarak dip köşe temizliğini sağlıklı bir şekilde gerçekleştirmiş olacaksınız.

 

 

Banyo ve mutfak temizliğinde sulardan dolayı kireçlenme ve paslanmalar meydana gelmektedir. Bu gibi sorunları çözmek için gerekli olan veya alacağınız malzemelerin içeriğini dikkatli bir şekilde okuyarak gerçekleştirmeniz gerekmektedir.  Alacağınız malzeme veya elinizde ki malzeme doğru ise bu size zaman kazandırmaktadır. Sağlıklı bir şekilde temizlik yapabilmek için kullanılan malzemelere dikkat etmeniz. Çocukların ulaşamayacağı yerlerde muhafaza etmeniz gerekmektedir.

Yorumlar - 0

Yorum Yap

Okunabilir
Anlaşılabilir
Bilgilendirici
Yararlı
Puanınız