Reklam Zamanı Firmanı Ekle

TÜRKİYE’ DE KIŞ TATİLİ YAPILACAK YERLER

  • 09.02.2020
  • 0

 

Kış geldi, soğuk havalarda evde oturmak oldukça can sıkıcı olabilmektedir. Kışın yağan kar ile beraber her yerin karla kaplanması, evde oturmayı engellemektedir. Kış turizmine sahip çok güzel kayak merkezlerimiz bulunmaktadır. Bu kayak merkezleri varken de tüm tatili evde oturmakla geçirmek oldukça can sıkıcı olabilmektedir. Bu sebepten ötürü daha keyifli ve güzel anlara sahip olabilmek için ailenizle ve sevdiklerinizle yapacağınız en güzel şey kayak merkezlerine gitmek olacaktır. Kayak merkezleri birçok ülkeden gelen turistlere ev sahipliği yapmaktadır. Türkiye’ de gezilecek birçok kayak merkezi var. Fakat sizler için en çok tercih edilen kayak merkezlerini seçtik.

ERZURUM-PALANDÖKEN

Palandöken 2466 yatak kapasitesiyle Türkiye’nin en büyük kayak merkezidir. Dünyanın en uzun ve dik ikinci kayak pistine ev sahipliği yapmaktadır. Palandöken, başlangıç seviyesi kayakçılar için oldukça uygun bir yerdir. Dağ eteğinde yapılan teleferik ile beraber kısa bir gezinti ile Palandöken ayaklarınızın altında olacaktır. Merkezden sadece 7 kilometre uzakta olan Palandöken eşsiz manzarasıyla göz kamaştırmaktadır. Yaklaşık olarak yılda 530 bin yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapmaktadır.

BURSA-ULUDAĞ

Türkiye’nin en büyük doğa ve kış sporlarına ev sahipliği yapan kayak merkezleri arasında yer almaktadır. Bursa sınırları içerisinde yer alan Uludağ 2543 metre yükseklikte yer almaktadır. Dağın doruk noktasında İstanbul, Marmara Denizi ve yakında bulunan yerlerin de görülmesi oldukça fazla turistin bu alanı ziyaret etmesine neden olmaktadır. Uludağ bulunduğu konumdan dolayı hem manzarasının mükemmel olmasına hem de çok fazla turist çekmesine neden olmaktadır.

KAYSERİ-ERCİYES

Dünyanın sayılı, Türkiye’ nin en gelişmiş kayak merkezi olan Erciyes, en çok turist çeken yerler arasındadır. Kış sporları ve turizm merkezi olarak bilinen Erciyes, kolay ulaşımı ve ekonomik olmasından dolayı oldukça ziyaretçi neden olmaktadır. Yaklaşık olarak deniz seviyesinden 3917 metre yükseklikte yer almaktadır. Bu sebepten ötürü dik dağ yamaçlarına ve geniş kayak pistlerine sahiplik yapmaktadır.

KOCAELİ-KARTEPE

Türkiye’nin en yeni kayak merkezleri arasında yer alan Kartepe Kayak Merkezi Kocaeli’ de yer almaktadır. İstanbul’ a yaklaşık olarak bir saat uzakta yer alan Kartepe, hafta sonu kış severlerin odak merkezleri arasında yer almaktadır. Kartepe doğası, pistleri, modern teleferik ve konaklama hizmetleri ile oldukça rahat bir ortam yaratmaktadır. Ulaşımın rahat olmasından dolayı da turist sayısının fazla olmasına neden olmaktadır. Bu sebepten ötürü daha kolay bir şekilde gelişmesine ve tanınmasına katkı sağlamaktadır.

KARS- SARIKAMIŞ

Alpler’ de görülen kristal kara sahiplik yapmaktadır. Kar kalitesi ve pistleri açısından dünyanın sayılı yerleri arasında yer almaktadır. Kar kütleleri yaklaşık olarak 8 ay boyunca yani aralık ve nisan ayları boyunca yerde kalmaktadır. Bu sayede daha fazla turistin buraya gelmesine katkı sağlamaktadır. Kolay ulaşımı ile de oldukça masrafsız bir tatilin olmasına katkı sağlamaktadır.


ŞANLIURFA- KARACADAĞ

Güneydoğu Anadolu’nun tek kayak merkezi konumunda yer alan Karacadağ, Şanlıurfa’ ya bağlı olan Siverek ilçesinde yer almaktadır. Yaklaşık olarak 45 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Karacadağ’ a ulaşımın kolay ve maliyetsiz olması da oldukça etkilidir. Hafta içinde yaşamış olduğunuz stres ve yoğunluğu üzerinizden

Yorumlar - 0

Yorum Yap

Okunabilir
Anlaşılabilir
Bilgilendirici
Yararlı
Puanınız