Reklam Zamanı Firmanı Ekle

Propolis Nedir Faydaları Ve Zararları

  • 10.08.2021
  • 0

Doğanın kuruluşundan bu zamana bizlere çeşitli olarak besin kaynağı durumunda olan meyveler, sebzeler ve hayvansal ürünlerdir. Doğru şekilde kullanımında bu kaynakların devamlılığı sağlıklı bir şekilde ilerleyen zamanlarda kullanılacaktır. Sağlığımız için önemli besin kaynaklarından biri olan bal bir çok hastalığa iyi gelmektedir. İşçi arıların kraliçe arı tarafından yönetilip bal üretmeleri ve bizlere bunları sunmalarıdır. Kırsal alanlarda arı sektörü ile uğraşan arıcılar sofralarımıza arı ürünlerini taşımaktadır. Doğada sahipsiz olan kraliçe arılar ve işçi arılar doğada genellikle ağaç kovuklarına ve kaya aralıklarında yaşamlarını sürdürerek bal üretimini sağlamaktadır. Arıların üretmiş olduğu bir çok ürün vardır. Bunlar; bal, polen, propolis, arı sütü ve balmumu olarak sağlıklı yaşamamız için binbir çiçekten polen toplayarak bu ürünleri üretmiş olmaktadır. Bal, işçi arıların doğada bulunan çiçeklerden toplamış oldukları polenleri vücutlarında enzimlemeleri ile oluşturdukları  sıvı maddedir. Sürekli hareket halinde olan arılar sürekli olarak bahar aylarında çalışmaktadırlar. Sofralarımızda tüketmiş olduğumuz süzme bal ve petek bal olarak iki çeşide ayrılmaktadır. Diğer işlemlerde insan eli değmeden titizlik ile arılar tarafından üretilmektedir. Propolis nedir?  Propolis, yaprak döken ağaçlardan ve ağaç kabuklarından toplamış oldukları tükürükleri ile karışım sağladıkları bir maddedir. Bu madde oldukça yapışkan bir yapıya sahiptir su geçirmez bir yapıdır. Yapışkan ve dayanıklı yapısı ile tüketilmesi güç bir besin kaynağıdır. Bu besin kaynağını doğal şekilde tüketemeyen insanlar için özel olarak hazırlanan ve tüketilmesi rahat olan propolis sıvı haline getirerek tüketilmesi kolaylaştırılmıştır. Propols sıvısını elde etmek için maddenin kimyasal yapısını bozmamak için yine doğal ürünler kullanarak hazırlanmaktadır. Sıvı propolis faydaları;

Vücudumuzda gerçekleşen yaraların iyileşme sürelerini azaltarak oldukça faydalı bir doğal üründür. Tüketilmesi oldukça faydalıdır. Her yaş grubunun tüketmesinde oldukça fayda vardır.

Kanserli hücrelerin oluşumunda vücudumuz için gerekli olan besin kaynaklarını bünyesinde barındıran propolis ve propolis sıvısının tüketilmesi kanserli hücrelerin iyileşme sürecini hızlandırdığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır.

Doğa olaylarından dolayı ozon tabakasının incelmesinden oluşan cilt hastalıklarına iyi geldiği bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Düzenli olarak vücudumuza uygulanması sağlığımız ve vücut direncimizde olumlu etkiler yaratmasında fayda bulundurmaktadır.

Hayatımızda bir çok alanı ortak kullanmaktayız ortak alanları kullanmamızda oluşan bakteri ve mikroplara karşı etkili bir silah olup bağışıklık sistemimizi güçlendirmektedir.

Tüketmiş olduğumuz besinlerden dolayı ağzımızda oluşan uçuk ve yaralara karşı etkili bir ilaç görevi görmektedir.

Ham propolis zararları nelerdir?

Bala alerjik reaksiyon gösteren bünyelerde propolis kullanımının tüketilmemesi gerekmektedir.

Dikkatli bir şekilde kullanılmayan propolis, midede yanma hissi ve mideye oldukça zarar vermektedir.

Uzun süreli ve dengeli kullanmama durumunda vücudumuzda kaşıntıya sebep vermektedir. Ve alerjik duruma sahip olmanıza sebebiyet vermektedir.

Propolisin alkol ürünleri ile kullanımında mide bulantısına ardından kusma gerçekleşmektedir.

Propolisin yapısında bulunan maddelerden dolayı kanda pıhtılaşmaya geciktirdiğinden dolayı hemofili rahatsızlığı bulunan bireylerin tüketmesinde sağlık sorunları yaşayacağından dolayı tüketilmemesi gerekmektedir.

Propolis zararlarını dikkate alarak tüketilmeden önce okunmalı ve dikkatli bir şekilde tüketilmesi gerekmektedir.

Yorumlar - 0

Yorum Yap

Okunabilir
Anlaşılabilir
Bilgilendirici
Yararlı
Puanınız