Reklam Zamanı Firmanı Ekle

Yangın Söndürme Sistemleri

  • 23.02.2020
  • 0

Yangın; maddenin ısı ve oksijenle birleşmesi ve tepkime göstermesi sonucunda ortaya çıkan afete denir. Yangın doğal ve yapay olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Doğal yangınlar güneşten ve şimşeklerin çarpmasından dolayı kaynaklanan yangınlara denir. Yapay yangınlar, insanların neden olduğu çevre kirliliği ve küresel ısınma sonucunda güneş ışınlarının yansıması ve yangınlara sebep olmasına denir. Yangın iki dakika gibi kısa bir süre içerisinde her yere kolaylıkla yayılmaktadır. Yangınların oluşmasındaki en büyük nedenler arasında insanların oluşturmuş oldukları dikkatsizlikler gelmektedir. Özellikle evlerde ve sanayi alanlarında kullanılan tüplerin ve doğalgazın kullanıldıktan sonra kapatılmaması ve unutulması sonucunda yangınların ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Tüp ve ocakların kullanıldıktan sonra kapatılmaması ve unutulması küçük ve büyük çaplı yangınların oluşmasına ve maddi ve manevi kayıpların olmasına neden olabilmektedir.

Çıkan yangınların engellenmesinin birçok yolu vardır. Birincisi, mutfakta işimiz bittikten sonra doğalgaz vanasının kapatılmasıdır. İkincisi, çevrede piknik yaptıktan sonra kalan kömür kalıntılarının iyi bir şekilde söndürüldükten sonra çöpe atılmasıdır. Üçüncüsü, yangın söndürme cihazlarının kullanılmasıdır. Yangın söndürme cihazları; ABC tozlu yangın söndürücü, kuru kimyevi yangın söndürme cihazları yangınlarda metal ve elektrik yangınları haricindeki tüm yangınlarda kullanılan cihazlardır. Yangın söndürme cihazları dört farklı çeşide ayrılmaktadır. Bunlar

  1. Kuru kimyevi tozlu yangın söndürücüler
  2. Köpüklü yangın söndürücüler
  3. Karbondioksitli yangın söndürücüler
  4. Halokarbonlu yangın söndürücüler

Bunlar kullanım alanlarına göre farklılık göstermektedir. Kuru kimyevi yangın tüpleri; otomatik ve manuel söndürme tüplerinde kolaylıkla kullanılabilmektedir. Yangında ortaya çıkan radyoaktif maddelerin çevreye yayılmasını önler ve insan sağlığının tehlikeye girmesini önler. Köpüklü yangın söndürücüler; genellikle yanıcı ve sıvı kimyasalların oluşturmuş olduğu yangınların söndürülmesinde kullanılmaktadır. Köpüklü yangın söndürücüler kimyasallara göre çeşitlilik göstermektedir. Karbondioksitli yangın söndürücüler; insansız ortamlarda kullanılan yangın tüpleridir. Ortamda bulunan karbondioksit gazının oksijen miktarından fazla olmasından dolayı çıkan yangınlarda kullanılmaktadır. Halokarbonlu yangın söndürücüler; elektrik iletkenliği olmayan bu yangın söndürücüler; bilgi işlem odaları, UPS, bilgisayarlı ortamlar, yüksek gerilim panoları, trafolar ve elektronik cihazların sık olarak kullanıldığı yerlerde kullanılmaktadır.  Yangınlar olası olmayan durumlarda ortaya çıktığı için oldukça büyük sorunların ortaya çıkmasına neden olabilmektedir. Bu yangınların engellenmesi ve kontrol altına alınabilmesi için belirli kilolarda evlerde, işyerlerinde ve araçlarda yangın tüplerinin bulunması gerekmektedir. Yangın tüpleri genellikle 6 kiloluk olarak evlerde, işyerlerinde ve araçlarda bulunmaktadır. Araçlarda kullanılan yangın tüpleri küçük olabilmektedir. Bunun herhangi bir sakıncası yoktur. Fakat kesinlikle araç içince bulundurulması gerekmektedir. Bunları bulmak oldukça kolaydır. Google’ da arama yapıldığı zaman sektörel firma rehberi olan Reklamzamani.net sizler için en iyi yangın söndürücülerini satan firmaları bulmaktadır. Örneğin; Malatya genelinde yangın tüpü satışı, Malatya genelinde en uygun yangın tüpü satışı ya da Malatya genelinde yangın hortumu satışı yazıldığı zaman ilk sayfada Reklamzamani.net’ in sunmuş olduğu en iyi firmaları kolaylıkla bulabilir ve size lazım olan ürün ve hizmetlerden kolaylıkla yararlanabilirsiniz.

Yorumlar - 0

Yorum Yap

Okunabilir
Anlaşılabilir
Bilgilendirici
Yararlı
Puanınız