Reklam Zamanı Firmanı Ekle

Güneşlenmenin Cildimize Faydaları Ve Zararları Nelerdir

  • 11.08.2021
  • 0

Yaz aylarında kavurucu güneşe maruz kaldığımız zaman vücudumuzda yanmalar meydana gelmektedir bu yanma ilk başlarda acı verip sonrasında kaşınmaya yol açmaktadır, ardından yanan dış derimiz soyulmaya başlamaktadır. Güneş ışığına maruz kaldığımız zaman vücudumuzun yanması dereceler ile gerçekleşmektedir. Bu yanma derecelerine dikkat etmemiz gerekmektedir. Denize girildiği zaman sahilde güneşlenmek isteyen bireylerin uyuya kalması veya bronzlaşmak adı altında uzun süre beklemesinden dolayı yanma meydana gelir bu yanma sonucu tıbbi anlamda eczanelere veya en yakın acile gidilmesi gerekmektedir. Üst derinin yanması sağlığımız için bir tehdit unsuru oluşturmamaktadır. Alt derinin yanması acılı bir dönem geçireceğinin habercisi olmaktadır. Birçok markanın üretmiş olduğu güneş kremleri bulunmaktadır. Bu güneş kremleri insan sağlığı için zararlı olsa da insanlar kullanmaya devam etmektedir. Uzman kişilerin güneş kremi yerine bitkisel yağlardan hazırlanacak olan karışımların vücudumuz için daha sağlıklı ve yararlı olduğu ispatlanmıştır. Güneşin yüze zararları ise vücudumuzda oluşan kızarıklıklar ile doğru orantılı zarar vermektedir. Yüz hatlarımızda belirgin olarak yanan elmacık kemikleri, burun ve alın yüksek oranda yanmaktadır. Doğrudan yüzümüze çarpan güneş ışınlarından kaçınmamız gerekmektedir, yaz aylarında muhakkak olarak geniş çaplı şapka kullanmamızda fayda olacaktır. Çocuklarınızın bünyesi zayıf olduğundan sahilde oyun oynadıkları zaman tepelerinde plaj şemsiyesinin olması gerekmektedir.

 

 

Sağlıklı bir şekilde bronzlaşmak için ve dikkat etmemiz gerek hususlar nelerdir. Güneşlenmenin faydaları sağlıklı bir şekilde gerçekleştiği taktirde insan gelişimi için oldukça faydalı bir hal almaktadır.

Güneş ışınlarını doğru bir şekilde vücudumuz için kullandığımız zaman vücudumuz için gerekli olan D vitaminini sağlar bu da vücudumuzun direncinin yüksel olmasını göstermektedir.

Güneş ışınları vücudumuzu güzelleştirmek konusunda vücudumuza doğru yağ seçenekleri seçildiğinde cildimizin yenilenmesini sağlamaktadır.

Kanser hücrelerinde artışı önleyerek iyileşme sürecini hızlandıracağı için güneşlenmenin vücudumuz için gerekli olan güneşten faydalanmamız gerekmektedir.

D vitaminini sağlayan güneş ışınları iskeletimizde bulunan kemiklerin erimesini engellemektedir. Yaşlılar için önemli bir husus olan kemik erimesi çocuklar içinde gelişimi sağlamaktadır.

Yüzümüzde ve sırtımızda çıkan sivilcelerin kurumasını sağlayarak iz kalmamasını önlemektedir.

 

Yaralarından bahsetmiş olduğumuz güneş ışınlarının zararları nelerdir?

Cildimizde oluşan kırışıklıkların kalıcı olmasında etken bir şekilde belirti göstermektedir.

Güneşe doğrudan bakmamızın gözlerimize zarar vermesi güneşli ortamlarda basla durmakta aynı şekilde göz sağlığımızı olumsuz yönde etkilemektedir.

Güneş ışınında yanan vücudumuzda lekeler oluşması nadir olsa da oluşmaması için gerekli önlemleri almanızda fayda vardır.

Güneş ışınlarının dudaklarımızda çatlaklık ve kuruluk oluşturarak oldukça zarar vermektedir.

Güneşin zararlarını fazla güneş ışınlarına maruz kalmadan sağlıklı bir şekilde önlemiş olmaktayız.

Yorumlar - 0

Yorum Yap

Okunabilir
Anlaşılabilir
Bilgilendirici
Yararlı
Puanınız