Reklam Zamanı Firmanı Ekle

Cam Balkon Firmaları

  • 08.01.2020
  • 0

reklamzamanı firma rehberi cam balkon firmaları

Cam balkon uygulaması, balkonlarımıza şık bir görüntü sağlar. Ayrıca istediğimiz zaman balkon camlarını açıp kapatabildiğimiz için kış mevsiminde bile balkon keyfi yapılabilmektedir. Cam balkon yaptırmadan önce nelere dikkat edilmesi gerektiğini bilmek son derece önemlidir. Cam balkon firmalarına cam balkon uygulaması yaptırmak için Reklamzamanı firma rehberindeki cam balkon firmaları ile irtibata geçerek cam balkon hususunda her konuda danışma hizmeti alabilirsiniz.

cam balkon firmaları

Cam balkon yaptırmadan önce nelere dikkat etmelisiniz?
Balkonlar dış iklime sürekli maruz kalan alanlardır. Dolayısıyla cam balkon sisteminin tüm parçaları dış iklim şartlarına dayanıklı olması gerekir. Cam balkon sistemlerinin temel parçaları olan taşıyıcı rulman ve aksamlarının mutlaka “paslanmaz” krom-nikel alaşımlı malzeme ile üretilmelidir. Cam balkon firmaları ile iletişime geçen müşteriler, firma ile mutlaka yazılı sözleşme yapmalı, sözleşmelerinde kullanıcak malzemelerin paslanmaz olması gerektiği şekilde kesinlikle kayıt altına almalıdırlar. Firmalar, yapacakları cam balkon sisteminin teker ve aksam takımlarının paslanmaz olduğunu iddia ediyorlarsa, bu parçaların paslanmaz olup olmadığı araştırılmalıdır.

Cam balkon firmaları ile çalışacak müşterilerin dikkat etmesi gereken bir diğer önemli husus da yaptıracakları cam balkon sistemlerinin izolasyonudur. Cam balkondaki kanatların kapak birleşimleri, cam panellerin raylarla birleşimindeki kıl fırçaların yalıtımı, camdan cama birleşimlerdeki ultraviyole dayanımlı şeffaf contalar ya da alüminyum fitillerin sızdırmazlık durumu mutlaka incelenmelidir. Bir diğer izolasyon unsuru da balkonun su almasını engelleyen su tahliye sistemidir. Cam balkon firmalarından bu konularla ilgili kesin ve net bilgiler edinilmelidir.

cam balkon firmaları

Cam balkonlarda güvenlik en önemli husustur. Yaptırılacak cam balkon sisteminde hırsızlık vakalarına ve çocukların camları açarak oluşturacakları tehlikelere karşı, cam balkonda kilitlenebilir açma-kapama sistemi bulunmalıdır. Aynı zamanda cam panellerin taşıma sistemi önemli bir güvenlik unsurudur. Bununla birlikte, cam balkon sistemlerine stor perde, renkli cam gibi parçalar opsiyonel olarak uygulanabilmelidir.

Cam balkon sektöründe, piyasadan tedarik ettikleri cam balkon profili ve aksesuarlarla, "ucuz olsun" anlayışıyla hareket eden cam balkon firmaları bulunmaktadır. Kurumsal yapıdan, tasarımdan ve ar-ge faaliyetlerinden bihaber olan böyle firmalar, hizmet, servis ve garanti konusunda, tüketicilere ciddi derecede sıkıntı çıkarmaktadırlar. Sözle verilen garantiler hiçbir anlam ifade etmemektedir.

Cam balkon sektöründe çok fazla mevsimlik cam balkoncu adı altında faaliyet gösteren firmalar bulunmatadır. Bu firmalar, cam balkon yapımının talep gördüğü sezonlarda satış hizmeti verip, sonrasında hiçbir hizmet vermemektedirler. Dolayısıyla bu firmalara iş yaptıran müşteriler satış sonrası servis hizmeti almak istediklerinde, cam balkon yaptırdıkları firmayı tekrar bulamamakta ve mağduriyet yaşamaktadırlar.

cam balkon firmaları

Cam balkon imalatında kullanılan profil ve aksamları cam balkon sektöründe herhangi bir alüminyum doğrama ya da aksesuar toptancısından tedarik edilebilmektedir. Piyasada cam balkon hizmeti veren firmalar bu yerlerden malzemeyi temin edip, cam balkon satışı yapmaktadırlar. Bu şekilde temin edilen ürünler ile ilgili herhangi bir kalite güvencesi söz konusu değildir. Temin edilen malzemelerin güneş -yani ultraviyole- dayanım gücü, hurda katkısı bulunma durumu, paslanmazlık derecesi, ilerleyen zamanlarda parçalardan herhangi biri kırıldığında kimden tedarik edilecek gibi soruların cevabı bulunmamaktadır.

Cam balkon firmaları, yaptıkları cam balkon sistemlerinin camları arasına alüminyum fitil ya da şeffaf pvc fitil kullanabilmektedirler. Alüminyum fitil kullanıldığında, cam aralarında bu fitiller görünür ancak rüzgara karşı daha dayanıklıdırlar ve alüminyum malzemeler sararmazlar. Cam aralarında şeffaf pvc fitil kullanıldığında ise, camlar arasında bu fitiller görünmez, dolayısıyla daha estetik bir görüntü sağlanır. Şeffaf fitillerin dezavantajı güneşe karşı daha az dayanıklı olduklarından kısa sürece çürürler ve belirli dönemlerde değiştirilmeleri gerekir.

Yorumlar - 0

Yorum Yap

Okunabilir
Anlaşılabilir
Bilgilendirici
Yararlı
Puanınız